Cum se utilizează aplicația AirDrop pe iPhone, iPad sau iPod touch

Folosește AirDrop pentru a partaja și pentru a primi poze, documente și altele, cu alte dispozitive Apple din apropiere.

Înainte de a începe

  • Asigură-te că persoana căreia îi trimiți conținutul se află în apropiere și în raza de acțiune Bluetooth și Wi-Fi.
  • Asigură-te că persoana căreia îi trimiți conținutul are activate opțiunile Wi-Fi și Bluetooth. Dacă hotspotul personal este activat la oricare dintre voi, dezactivează-l.
  • Asigură-te că persoana căreia îi trimiți conținutul are configurat serviciul AirDrop pentru a primi conținut de la Exclusiv contacte. În acest caz și dacă faci parte din contactele persoanei respective, trebuie să ai adresa de e-mail pentru ID-ul Apple sau numărul de telefon în cartea ta de vizită pentru ca serviciul AirDrop să funcționeze.
  • Dacă nu faci parte din contactele persoanei respective, roag-o să aleagă opțiunea Oricine pentru configurarea de primire prin AirDrop pentru a putea primi fișierul.

Poți să setezi configurarea de primire prin AirDrop la Exclusiv contacte sau Primire dezactivată oricând pentru a controla cine îți poate vedea dispozitivul și îți trimite conținut prin AirDrop.

Cum se folosește AirDrop

Urmează pașii aferenți dispozitivului tău.

 

Pe dispozitivul iPhone 11 sau o versiune mai nouă

  1. Deschide o aplicație, apoi atinge Partajare sau butonul Partajare . Dacă partajezi o poză din aplicația Poze, poți să glisezi spre stânga sau spre dreapta și să selectezi mai multe poze.
  2. Apasă pe butonul AirDrop.
  3. Dacă persoana cu care distribui folosește, de asemenea, un model de iPhone 11 sau iPhone 12, îndreaptă dispozitivul iPhone în direcția celuilalt iPhone.
  4. Atinge imaginea de profil a utilizatorului său în partea de sus a ecranului. Sau poți să folosești AirDrop între propriile tale dispozitive Apple. Dacă vezi o insignă roșie cu un număr pe ea pe butonul AirDrop, înseamnă că în apropiere se află mai multe dispozitive cu care poți să partajezi. Atinge butonul AirDrop, apoi atinge utilizatorul cu care dorești să partajezi. Află ce să faci dacă nu vezi utilizatorul AirDrop sau celălalt dispozitiv al tău.

Dacă persoana cu care partajezi conținutul se află în Contacte, vei vedea o imagine cu numele acesteia. Dacă nu se află în Contacte, îi vei vedea numele fără imagine.

 

 

Pe un dispozitiv iPhone XS sau un model anterior, pe un dispozitiv iPad sau iPod touch

  1. Deschide o aplicație, apoi atinge Partajare sau butonul Partajare . Dacă partajezi o poză din aplicația Poze, poți să glisezi spre stânga sau spre dreapta și să selectezi mai multe poze.
  2. Apasă pe butonul AirDrop.
  3. Atinge utilizatorul AirDrop cu care dorești să partajezi. Sau poți să folosești AirDrop între propriile tale dispozitive Apple. Dacă vezi o insignă roșie cu un număr pe ea pe butonul AirDrop, înseamnă că în apropiere se află mai multe dispozitive cu care poți să partajezi. Atinge butonul AirDrop, apoi atinge utilizatorul cu care dorești să partajezi. Află ce să faci dacă nu vezi utilizatorul AirDrop sau celălalt dispozitiv al tău.

Dacă persoana cu care partajezi conținutul se află în Contacte, vei vedea o imagine cu numele acesteia. Dacă nu se află în Contacte, îi vei vedea numele fără imagine.


 

Cum se acceptă AirDrop

Atunci când o persoană partajează ceva cu tine prin AirDrop, vezi o alertă cu o previzualizare. Poți să atingi Acceptați sau Refuzați.

Dacă atingi Acceptați, AirDrop va apărea în aceeași aplicație din care a fost trimis. De exemplu, fotografiile apar în aplicația Poze, iar site-urile web se deschid în Safari. Linkurile aplicațiilor se deschid în App Store pentru a putea descărca sau achiziționa aplicația.

Dacă îți trimiți ceva prin AirDrop, de exemplu, o poză de pe iPhone pe Mac, nu vei vedea opțiunea Acceptați sau Refuzați. Conținutul va fi trimis automat pe dispozitivul tău. Trebuie doar să te asiguri că ești autentificat cu același ID Apple pe ambele dispozitive.

Ajustarea configurărilor AirDrop

Pentru a alege cine îți poate să îți vadă dispozitivul și să îți trimită conținut prin AirDrop:

  1. Accesează Configurări și atinge General.
  2. Atinge AirDrop, apoi alege o opțiune.

De asemenea, în centrul de control, poți configura opțiunile AirDrop. Iată cum:

  1. Pe un dispozitiv iPhone X sau pe un model mai nou, glisează în jos din colțul din dreapta sus al ecranului pentru a deschide centrul de control. Sau fă aceleași mișcări pentru a deschide centrul de control pe dispozitivul iPad cu iOS 12 sau o versiune mai nouă sau iPadOS. Pe un dispozitiv iPhone 8 sau un model anterior ori pe un dispozitiv iPod touch, glisează în sus din partea de jos a ecranului.
  2. Apasă ferm sau ține apăsată unitatea configurărilor de rețea în colțul din stânga sus.
  3. Ține apăsat butonul AirDrop , apoi alege una dintre opțiunile următoare:
    • Primire oprită: nu vei primi solicitări AirDrop. 
    • Doar contactele: dispozitivul tău poate fi văzut numai de contactele tale.
    • Oricine: dispozitivul tău poate fi văzut de toate dispozitivele Apple din apropiere care folosesc serviciul AirDrop.

Dacă vezi opțiunea Primire oprită și nu poți atinge pentru a o modifica:

  1. Accesează Configurări > Timp de utilizare.
  2. Atinge Restricții conținut și intimitate.
  3. Atinge Aplicații permise și asigură-te că AirDrop este activat.

Opțiunea Exclusiv contacte este disponibilă pe dispozitivele care acceptă iOS 10 și versiuni mai noi, iPadOS sau macOS Sierra 10.12 și versiuni mai noi. Dacă AirDrop este configurat la Exclusiv contacte pe dispozitivul tău cu o versiune mai veche de software, va trebui să ajustezi configurările AirDrop la opțiunea Oricine în Configurări sau în centrul de control. Poți să selectezi opțiunea Oricine în timp ce folosești AirDrop și să o dezactivezi când nu îl folosești.

Data publicării: