Postavljanje i upotreba aplikacije iCloud za Windows

Uz iCloud za Windows, fotografije, dokumenti i knjižne oznake na PC računalu automatski se ažuriraju na vašim Apple uređajima.

Prije početka

Pobrinite se da postavite iCloud na svojem iPhone, iPad ili iPod touch uređaju ili Mac računalu te da ste prijavljeni putem Apple ID-ja. Zatim slijedite korake navedene u nastavku kako biste preuzeli i postavili iCloud za Windows. 

Želite li pristupiti najnovijim značajkama aplikacije iCloud? Pogledajte preporučene zahtjeve sustava. iCloud zahtijeva internetsku vezu. iCloud možda nije dostupan na svim područjima, a značajke se razlikuju. Ako koristite upravljani Apple ID, iCloud za Windows nije podržan.

Postavljanje aplikacije iCloud za Windows

 1. Preuzmite aplikaciju iCloud za Windows na PC računalo. 
 2. Ponovno pokrenite računalo.
 3. Provjerite je li iCloud za Windows otvoren. Ako se ne otvori automatski, odaberite Start, otvorite Aplikacije ili Programi, a zatim otvorite iCloud za Windows.
 4. Da biste se prijavili na iCloud, unesite Apple ID.
 5. Odaberite značajke i sadržaj koje želite ažurirati na svojim uređajima.
 6. Kliknite opciju Primijeni.

* Saznajte kako možete otkriti koji Windows sustav koristite.

Preuzimanje i dijeljenje fotografija

Kada uključite značajku Fotografije, aplikacija iCloud za Windows stvorit će mapu Fotografije u eksploreru za datoteke pod nazivom iCloud fotografije. iCloud fotografije prenosi nove fotografije i videozapise koje dodate u mapu iCloud fotografije na PC računalu kako biste ih mogli vidjeti u aplikaciji Foto na iPhone, iPad i iPod touch uređaju, Mac računalu i web-mjestu iCloud.com. Nove fotografije i videozapisi koje snimite automatski se preuzimaju sa servisa iCloud fotografije.

Dijeljenje fotografija

Fotografije možete i podijeliti. Dijeljeni albumi omogućuju vam gledanje, dijeljenje i komentiranje fotografija i videozapisa koje dijelite s drugim ljudima. Ako imate najnoviju verziju aplikacije iCloud za Windows, možete prikvačiti fotografije da biste ih zadržali lokalno na uređaju. Kada ih otkvačite umjesto toga prenose se na iCloud.

Saznajte kako postaviti i koristiti iCloud fotografije

Pregled datoteka i mapa pomoću aplikacije iCloud Drive

Kada uključite iCloud Drive, iCloud za Windows izrađuje mapu iCloud Drive u eksploreru za datoteke. U toj mapi možete pronaći dokumente koje ste spremili na servis iCloud. Kada na PC računalu stvorite datoteku i spremite je u mapu iCloud Drive, ona se prikazuje i na ostalim vašim uređajima.

Ako želite raditi na datotekama s prijateljima ili kolegama, možete dijeliti pojedinačne datoteke ili stvoriti dijeljenu mapu za dijeljenje grupe datoteka. Možete i prikvačiti datoteke i mape kako biste ih mogli koristiti izvanmrežno i jednostavno provjeriti status datoteke za preuzimanje ili dijeljenje. U sustavu iCloud za Windows 12 možete pronaći i oporaviti datoteke izbrisane sa servisa iCloud Drive tijekom posljednjih 30 dana, i to u mapama Nedavno obrisano u sustavima iOS, iPadOS ili iCloud.com, Smeće u sustavu macOS i Kanta za reciklažu u sustavu Windows. Ako upotrebljavate funkcije Obriši ili Obriši sve u mapi Nedavno obrisano ili ako ispraznite Smeće u sustavu macOS, datoteke se neće moći oporaviti. Ako ne vidite datoteke koje želite obnoviti, oporaviti možete datoteke obrisane tijekom posljednjih 30 dana na servisu iCloud.com.

Svojim iCloud Drive datotekama i mapama možete pristupiti i na web-mjestu iCloud.com.

Ako se prikaže pogreška prilikom pokušaja premještanja datoteke iz aplikacije iCloud za Windows, možda ćete je morati preuzeti na svoje PC računalo sa sustavom Windows. Nakon što preuzmete datoteku, pokušajte je ponovno premjestiti. 

Ažurnost aplikacija

Kada upotrebljavate iCloud na svim svojim uređajima, značajke Mail, Kontakti, Kalendari i Zadaci* možete ažurirati neovisno o tome koji uređaj upotrebljavate. Samo se pobrinite da iCloud bude postavljen na vašem računalu ili iPhone, iPad, iPod touch ili Mac uređaju slijedeći korake navedene u nastavku. 

* Na Mac računalu ili iOS uređaju vidjet ćete stavku Podsjetnici umjesto stavke Zadaci.

Na PC-ju

 1. Otvorite aplikaciju iCloud za Windows.
 2. Odaberite Mail, Kontakti, Kalendari i Zadaci, a zatim kliknite Primijeni. 
 3. Račun za iCloud Mail vidjet ćete u oknu s mapama na lijevoj strani programa Microsoft Outlook 2007 do Outlook 2016.

Ako se na iCloud prijavite pomoću aplikacije Mail treće strane izvan sustava iCloud za Windows, saznajte kako možete izraditi lozinku specifičnu za aplikaciju kako bi informacije na vašim uređajima bile ažurirane.

Na iPhone, iPad ili iPod touch uređaju

 1. Dodirnite Postavke > [vaše ime] pa odaberite iCloud. 
 2. Uključite Mail, Kontakte, Kalendare i Podsjetnike.

Na Mac računalu

 1. Odaberite Apple izbornik  > Postavke sustava, a zatim kliknite Apple ID.
 2. Kliknite iCloud, a zatim odaberite stavke Mail, Kontakti, Kalendari i Podsjetnici.

Spremite lozinke na više uređaja

Ako koristite dvofaktornu provjeru autentičnosti uz svoj Apple ID i ako imate uređaj sa sustavom iOS 14 ili novijim, važne lozinke za web možete spremiti te ih možete ažurirati u sustavima Safari na iPhone, iPad ili iPod touch uređaju te Chrome na računalu.

 1. Uključite stavku Lozinke u prozoru s postavkama sustava iCloud za Windows.
 2. Preuzmite proširenje iCloud lozinke u web-trgovini sustava Chrome. 

Nakon što se instalira, jednostavno kliknite na ikonu proširenja iCloud lozinke sustava Chrome kada posjetite web-mjesto na kojem ste spremili vjerodajnice. 

Upravljanje upotrebom iCloud memorije i podacima o računu

Upravljanje upotrebom iCloud memorije

 • Da biste vidjeli dostupnu iCloud memoriju, otvorite iCloud za Windows.
 • Za upravljanje memorijom kliknite Memorija. Odaberite aplikaciju da biste vidjeli koliko memorije upotrebljavate ili kliknite Kupi još memorije da biste nadogradili plan memorije.

Ako upotrebljavate iCloud za Windows 10, možete prikvačiti datoteke da biste ih zadržali lokalno na uređaju. Kada ih otkvačite, prenose se na iCloud.

Upravljanje podacima o računu

Ako želite izmijeniti svoj Apple ID, uključujući ažuriranje e-maila, poštanske adrese ili drugih podataka o računu, otvorite iCloud za Windows i kliknite Detalji računa. Kliknite Upravljanje Apple ID-om.

Ažuriranje verzije aplikacije iCloud za Windows

U aplikaciji iCloud za Windows 10 ili novije verzije:

Otvorite Microsoft Store da biste provjerili ima li softverskih ažuriranja. 

U starijim verzijama aplikacije iCloud za Windows: 

Da biste provjerili postoje li ažuriranja, otvorite Apple Software Update na PC računalu. Da biste primili obavijest o dostupnom ažuriranju putem značajke Apple Software Update, odaberite Uredi > Postavke i odaberite kada želite provjeravati postoje li ažuriranja. Možete odabrati Dnevno, Tjedno, Mjesečno ili nikad. 

Potrebna vam je dodatna pomoć? Saznajte što učiniti ako ne možete preuzeti ili instalirati iCloud za Windows

Isključivanje ili deinstaliranje aplikacije iCloud za Windows

Ako isključite servis u aplikaciji iCloud za Windows, vaši se podaci neće automatski ažurirati u servisu iCloud i nećete vidjeti ažuriranja na drugim uređajima. Slijedite ove korake za isključivanje servisa ili aplikacije iCloud:

 • Da biste isključili servis na PC računalu, otvorite iCloud za Windows, a zatim odaberite ili poništite odabir tog servisa. Kliknite Primijeni za spremanje izmjena. 
 • Da biste isključili aplikaciju iCloud za Windows, otvorite iCloud za Windows, a zatim se odjavite. 

Ako želite deinstalirati iCloud za Windows, ne zaboravite napraviti kopiju iCloud podataka i spremite ih na PC računalo. Zatim se odjavite iz programa iCloud za Windows na PC računalu i slijedite ove korake:

Windows 8 i noviji:

 1. Otvorite početni zaslon, kliknite desnim klikom u donjem lijevom kutu zaslona ili kliknite pa odaberite Upravljačku ploču.
 2. Kliknite Deinstaliraj program.
 3. Kliknite iCloud > Deinstaliraj.
 4. Kada se prikaže upit za potvrdu odaberite Da.

Windows 7:

 1. Odaberite izbornik Start > Upravljačka ploča.
 2. Kliknite Programi > Programi i značajke.
 3. Odaberite iCloud > Deinstaliraj.
 4. Kliknite U redu za nastavak.

Informacije koje Apple daje o proizvodima koje nije on proizveo ili neovisnim web-stranicama nad kojima nema nadzor niti ih je testirao ne podrazumijevaju da te proizvode Apple preporučuje niti da za njih daje podršku. Apple nije odgovoran za odabir, performanse ni korištenje web-stranica ili proizvoda drugih proizvođača. Apple ne iznosi mišljenja o točnosti ni pouzdanosti web-stranica drugih proizvođača. Dodatne informacije zatražite od dobavljača proizvoda.

Datum objave: